Residenssiohjelma: Islanti 2020

HAKU: Residenssiin Reykjavikiin lokakuuksi 2020

Oulun kirjailijaseura ja Oulun sarjakuvakeskus yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa ovat varanneet lokakuuksi 2020 kaksi residenssipaikkaa SÍM:in residenssistä Reykjavikista, Islannista. Taiteilijoiden liikkuvuutta edistävä projekti on osa Taiken aloittamaa residenssiyhteistyön kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota taiteilijoille matalan kynnyksen residenssijaksoja ja edistää kansainvälistymistä.

 

Residenssijaksot ovat suunnattu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella (sarjakuvan osalta myös Lapin alueella) asuville ja työskenteleville kirjallisuuden alan sekä sarjakuva- ja kuvitustaiteen ammattilaisille.

 

SÍM on islantilaisten visuaalisen taiteiden yhdistys, jolla on Reykjavikin alueella kaksi residenssiä. Nyt varatut jaksot toteutuvat Seljavegur-residessissä läntisessä Reykjavikissa, meren tuntumassa. Residenssitaiteilijoilla on käytössään oma huone, muut tilat ovat yhteiskäytössä toisten samanaikaisten residenssitaiteilijoiden (2–9 henkilöä) kanssa.

 

Residenssiin valituille taiteilijoille maksetaan 500 euron suuruinen korvaus (brutto) elinkustannuksia varten sekä avustetaan matkakustannuksissa enintään 500 euroon asti. Vuokraa residenssistä ei peritä. Residenssipaikoista toinen on kohdennettu kirjallisuuden alan ja toinen sarjakuva- tai kuvitustaiteen edustajalle. Molemmat residenssijaksot ajoittuvat lokakuulle 2020.

 

Residenssiin tulee hakea 30.4.2020 mennessä sähköisellä lomakkeella. Päätökset residenssipaikkaa hakeneille annetaan toukokuun loppuun mennessä. Valinnat residenssijaksoille tekee yhteistyötoimijatahoista koostuva kansainvälinen asiantuntijatyöryhmä. Tästä syystä hakemuskieli on englanti.

 

Lisätietoja Seljavegurin residenssistä:

https://sim.is/seljavegur-residency/

 

Hae residenssiin tämän linkin välityksellä…

 

Aiheeseen liittyviin kyselyihin vastaavat 24.4.2020 saakka:

 

Kirjallisuus:
Tuomo Heikkinen
050 347 4470
tuomo.heikkinen@kirjallisuudentalo.fi

 

Sarjakuva:
Harri Filppa
050 330 7186
harri@oulucomics.com

Paluu etusivulle >