Ajankohtaista

07.06.2021

Uusien teosten ilta

Oulun kirjailijaseura järjestää torstaina 10.6.2021 Uusien teosten illan, jossa kirjailijat esittelevät uutuusteoksiaan. Lue lisää »

25.02.2021

Black Hole – Books meet Rights ylitti kaikki odotukset

Oulun kirjailijaseuran järjestämä kirjallisuusvientiä edistävä Black Hole – Books meet Rights päättyi viime lauantaina. Lue lisää »

16.02.2021

Vientitapahtuma kohdistaa kansainvälisen kirja-alan katseet Ouluun

Tällä viikolla järjestettävä Black Hole – Books meet Rights -vientitapahtuma on ehtinyt jo herättää kansainvälistä huomiota. Oulun kirjailijaseuran järjestämä tapahtuma on kirja-alan ammattilaisille suunnattu kirjojen käännösoikeuksien myynnin erikoistapahtuma, johon on nyt jo ilmoittautunut osallistujia 14 maasta, ja määrän odotetaan vielä kasvavan. Lue lisää »

25.01.2021

Botnia-raatiin valittiin armoitettu kirjallisuusmies

Ensi syksynä viidettä kertaa jaettavan 10 000 euron arvoisen Botnia-kirjallisuuspalkinnon raati on taas aloittanut työnsä. Palkinnon sääntöjen mukaan raatiin täytyy vuosittain valita yksi uusi jäsen samalla, kun joku vanhoista raatilaisista luopuu paikastaan. Lue lisää »

15.10.2020

Botnia-palkinto hurjalle tietokirjalle – Jouni Tikkasen Lauma palkittiin jo toistamiseen

Tänä syksynä neljättä kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon voittajaksi on valittu Jouni Tikkasen esikoisteos Lauma. Lue lisää »

09.09.2020

Uudella kirjallisuusfestivaalilla monipuolinen ohjelmisto

Uusi kirjallisuusfestivaali järjestetään viidennen kerran 11.-12.9.2020 koronaohjeita noudattaen. Osa festivaalitilaisuuksista on katsottavissa myös suorana lähetyksenä ja myöhemmin tallenteena Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla. Lue lisää »

07.09.2020

Botnia-ehdokkaiden nimet ovat tässä!

Neljättä kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on nimetty. Mukana on dystopiaa, perinteistä romaania, runoutta, tietokirja herjaamisesta sekä yksi esikoisteos! Lue lisää »

24.02.2020

Uusi Botnia-raati on aloittanut työskentelynsä

Botnia-raadin kokoonpano on uudistunut. Lue lisää »

25.11.2019

Keskeneräisten teosten illassa esitellään keskeneräisiä kirjoja

Keskiviikkona 27.11. klo 18 kirjailijaseura järjestää Oulun kirjallisuuden talossa (Sepänkatu 9, Oulu) Keskeneräisten teosten illan, jossa kirjailijat esittelevät sekä julkaistuja että keskeneräisiä teoksiaan. Luvassa on siis esimakua myös siitä, minkälaisia kirjoja on tulossa. Lue lisää »

23.10.2019

Botnia-palkinnossa taas Kuusamo-twist – voittajaksi nousi Tommi Kinnusen Pintti

Tänä syksynä kolmatta kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon voittajaksi on valittu kuusamolaislähtöisen Tommi Kinnusen romaani Pintti. Lue lisää »

« Etusivulle

Pohjoista kirjallisuutta ovat tukeneet: