Oulun kirjailijaseura Stiiknafuulia - kirjallisuuslehti Oulun kirjallisuuden talo

Botnia-palkinnon ehdokkaat valittu

15.09.2017

Tänä syksynä ensimmäistä kertaa jaettavan Botnia-palkinnon ehdokkaat on valittu. Kilpailun ehdot täyttäviä teoksia oli yli 60.

Tästä johtuen raadin tehtävä oli haastava – etenkin kun listalla oli kaunokirjallisuutta, tietokirjoja ja sarjakuvia. Raadin puheenjohtaja, professori Sanna Karkulehto kertoo, että kovasta luku-urakasta huolimatta tehtävä oli raadille mieluisa. ”Oli hienoa nähdä, että Pohjois-Pohjanmaa tuottaa näin monipuolista ja korkeatasoista kirjallisuutta, vaikka eihän se yllätys ollut.”

 

Raati valitsi ehdokkaiden joukosta sääntöjen salliman enimmäismäärän eli kahdeksan teosta. ”Valinta ei ollut helppo. Viimeisessä vaiheessa meillä oli yhdeksän nimeä, mutta yksi oli pakko pudottaa pois. Listalle jäi kahdeksan loistavaa kirjaa”, Karkulehto sanoo.

10 000 euron arvoinen Botnia on palkintona poikkeuksellinen: ehdolle voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuuden lajia edustava teos. Lisäksi kielirajausta ei ole – riittää että tekijä asuu tai on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta.

 

Kahdeksan valittua teosta ja niiden tekijät esitellään Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtumassa Kauppakeskus Valkea Kesäkadulla lauantaina 23.9. klo 12 alkavilla pop-up-kirjamessuilla.  Palkinnon voittaja nimetään kuukautta myöhemmin, 25.10.2017, ja hän esiintyy Helsingin Kirjamessujen Kirjakahvilassa torstaina 26.10. klo 13.30.

 

Palkintosumman lahjoittavat Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Suomalainen kirjakauppa ja Kaleva. Tapahtuman järjestämistä tukevat Oulun Energia, Hätälä, Mainonnan Työmaa ja Bitfactor.

Lisätietoja palkinnosta antaa Oulun kirjailijaseura ry:n puheenjohtaja Antti Leikas, p. 040 5666 862.

 

 Oulun kirjailijaseura on Oulun alueen ammattikirjailijoiden edunvalvonta- ja tukijärjestö. Sen tarkoituksena on edistää Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan ammattikirjailijoiden työskentelymahdollisuuksia, rakentaa seudulla toimivien kirjailijoiden yhteisöä sekä ajaa alueen kirjailijoiden etuja.

 

Lisätietoja Oulun kirjailijaseurasta löytyy täältä.

 

Botnia-kilpailun säännöt löytyvät täältä. Lataa tiedote pdf-muodossa.

 

« Takaisin uutisarkistoon