Black Hole Finnish

Black Hole - Books meet Rights 19.-20.2.2021  

                                             FI  |  EN

Black Hole - Books meet Rights on uusi kansainvälinen kirjojen käännösoikeuksiin ja kääntämiseen keskittynyt tapahtuma, joka esittelee suomalaisia kirjailijoita ja heidän tuotantoaan ulkomaalaisille toimijoille ja luo verkostoja kaikkien niiden välille, joita suomalaisen kirjallisuuden kääntäminen kiinnostaa. Black Holen keskeinen tavoite on kasvattaa suomalaisen kirjallisuuden vientiä eri puolille maailmaa.

 

Ensimmäinen Black Hole on suunnattu pohjoismaisille kirja-alan ammattilaisille. Mukaan kutsutaan kääntäjiä, kirjallisuusagentteja ja kustantajia, ja lisäksi tapahtumaan voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Ensimmäinen Black Hole järjestetään virtuaalisesti Brella-virtuaaliympäristössä.

 

Brellaan voi kirjautua täällä. Tapahtumaan voi osallistua vain kirjautumalla.

 

Aloituspäivän ohjelman muodostaa kääntämistä ja käännösoikeuksia käsittelevä seminaari, jonka alustetut puheenvuorot käsittelevät suomalaisen kirjallisuuden vientiä Pohjoismaihin ja muualle, suomen kielen kääntämisen erityispiirteitä sekä sitä, mikä tekee suomalaisesta kirjallisuudesta kiinnostavaa ja omaleimaista.

 

Toisena tapahtumapäivänä osallistujille tarjotaan mahdollisuus järjestää kahdenkeskisiä neuvotteluja esimerkiksi käännösoikeuksista tai muista yhteistyömahdollisuuksista.

 

Black Holeen osallistuminen on ilmaista. Tapahtuman järjestää Oulun kirjailijaseura ry. Tapahtuman päärahoittajat ovat Oulun kaupunki sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.KATSO OHJELMA ALHAALLA

 

Lisätietoa:

 

Tuomo Heikkinen

Oulun kirjailijaseura ry:n toiminnanjohtaja

+ 358 50 347 4470

tuomo.heikkinen@kirjallisuudentalo.fi

 

Antti Leikas

Oulun kirjailijaseura ry:n puheenjohtaja

+358 40 566 6862

antti.leikas@telex.fi

 

ETUSIVULLE »