Black Hole Finnish
Black Hole Finnish

Black Hole - Books meet Rights 11.-12.2.2022  

                                             FI  |  EN

Toinen vuotuinen Black Hole – Books meet Rights -kirjallisuustapahtuma toteutetaan 11.–12.2.2022 virtuaalisesti. Oulun kirjailijaseuran järjestämässä seminaarissa pääroolissa on kirjallisuuden viennin edistäminen, ja siellä kuullaan keskusteluja ja haastatteluja pohjoissuomalaisesta kirjallisuudesta, kääntämisestä, suomalaisen kirjallisuuden julkaisemisesta ulkomailla ja pandemian vaikutuksista kirja-alaan.

 

Tapahtumassa puhuvat mm. tanskalaiset kustantajat Bjarne Michael Jensen and Jeanne Dalgaard Jensen & Dalgaard -kustantamosta, jotka kertovat kokemuksiaan suomalaisen kirjallisuuden kustantamisesta Tanskassa. Suomesta saksaan kääntävä palkittu kääntäjä Elina Kritzokat puhuu suomalaisen kirjallisuuden kääntämisestä Euroopan suurimalle kirjamarkkinalle, ja Edinburghin kansainvälisen kirjafestivaalin johtaja Nick Barley kertoo koronaviruspandemian vaikutuksista kirja-alan tapahtumiin. Kirjailijat Sami Lopakka ja Simo Hiltunen keskustelevat pohjoisen kirjallisuuden ominaispiirteistä kirjallisuudentutkija Jyrki Korpuan kanssa. Saamelainen runoilija-muusikko Niillas Holmberg, jonka ensimmäinen romaani Halla Helle on myyty Ranskaan, keskustelee professori Veli-Pekka Lehtolan kanssa saamelaisesta kirjallisuudesta. 

 

Yksi tapahtuman erityispiirteistä on kahdenkeskiset tapaamiset, joille on varattu aikaa kumpanakin seminaaripäivänä. Osallistujia kannustetaan sopimaan tapaamisia toistensa kanssa etukäteen, ja tapahtuma-alusta Brellan ominaisuuksien avulla osallistujat löytävät helposti itselleen sopivia yhteyksiä osallistujien joukosta. 

 

Tapahtuma on avoin kaikille kirja-alan toimijoille ja sinne on vapaa pääsy. Koko ohjelma ja rekisteröityminen osoitteessa www.blackhole.fi

 

Black Hole – Books meet Rights on osa Oulun kirjailijaseuran hanketta, jossa kehitetään pohjoispohjanmaalaisen kirjallisuuden vientiä edistävä kansainvälinen ammattilaisverkosto. Hankkeen päärahoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Oulun kaupunki. Yhteistyökumppaneina ovat Kirjallisuuden vientikeskus FILI, Helsinki Literary Agency sekä Taiteen edistämiskeskus.

 

Lisätietoja

Tuomo Heikkinen
Projektipäällikkö

tuomo.heikkinen@kirjallisuudentalo.fi

050 347 4470

 


SPONSORIT 

KATSO VUODEN 2021 OHJELMA ALHAALLA

 

Lisätietoa:

 

Tuomo Heikkinen

Oulun kirjailijaseura ry:n toiminnanjohtaja

+ 358 50 347 4470

tuomo.heikkinen@kirjallisuudentalo.fi

 

Antti Leikas

Oulun kirjailijaseura ry:n puheenjohtaja

+358 40 566 6862

antti.leikas@telex.fi

 

ETUSIVULLE »

Pohjoista kirjallisuutta ovat tukeneet: