Menneet tapahtumat

Ke 19.4. klo 18-20 Lesung-ääneenluentailta
– Oulun kirjailijaseura jatkaa Lesung-ääneenluentailtojen järjestämistä. Tilaisuudessa kirjailijat lukevat ääneen romaanejaan.
– Jarno Mällinen lukee Kotirintama-romaania (Like, 2017). Sotavuoteen 1941 sijoittuva romaani kertoo isän ja pojan uudesta elämästä syrjäseudulla.
– Minna Mikkonen lukee Kivenkerääjät-romaania (Minerva, 2015). Mikkosen esikoisromaani kertoo perheen menetyksestä ja surusta.

Ke 26.4. klo 17-19 Maksim Gorki -ilta
– Suomi-Venäjä-Seuran Oulun osaston nojatuolimatka neuvosto-venäläisen kirjailijan ja poliittisen aktivistin henkilöhistoriaan ja tuotantoon. Esitelmän ja keskustelun ohessa teetä samovaarista ja muuta tarjoilua venäläiseen tyyliin.
– Yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran Oulun osaston kanssa

Ke 10.5. klo 18-20 Lesung-ääneenluentailta

Oulun kirjallisuuden talo, Sepänkatu 9, Oulu

Tilaisuudessa kirjailijat lukevat ääneen romaanejaan, puolisen tuntia per kirja.

Kia Walli lukee Avokadopastaa-romaania (Otava, 2017). Raikkaasti rymistelevässä viihderomaanissa siirrytään makuuhuoneesta sujuvasti keittiöön ja vaihdetaan viettelevät alusvaatteet kurahousurumbaan. Kiireinen yksinhuoltaja-yrittäjä Saili ehtii deittailla vain joka toinen viikonloppu, kun lapset ovat isällään. Silloin hän puhkeaa kukkaan - jos vain nettipalvelusta löytyy sopiva mehiläinen. Vällyjen välissä keskinäinen kemia testautuu parhaiten. Silti vasta yhteinen ruokailuhetki varmistaa, onko miehessä puolisopotentiaalia. Sitten Sailin haaviin osuu todellinen namupala, ja hän huomaa jo sovittelevansa miehen sukunimeä oman nimensä perään. Ei kai mies ole liian hyvä ollakseen totta?

Kia Walli on sinkku, joka harrastaa ratsastusta ja puutarhanhoitoa. Nimimerkin taakse kätkeytyy tuottelias ja vaihtelunhaluinen pohjoissuomalainen ammattikirjailija, joka kaipaa perinteisiin rakkausromaaneihin lisää vipinää vällyjen alle.

Veera Vaahtera lukee Sopivasti sekaisin -romaania (Tammi, 2017). Veera Vaahteran uutuusromaani on hauska kertomus siitä, mitä tapahtuu, kun tunnollisen naisen mitta tulee täyteen. Matleena Riikonen on äiti, vaimo ja kirjastotoimenjohtaja, joka on sietänyt muiden lapsellista käytöstä liian kauan. Enää hän ei aio siivota toisten sotkuja, ei kotona eikä työpaikalla, vaikka puoliso ja alaiset sitä odottaisivat. Hyvää tarkoittava kurinpalautus suistaa elämän kuitenkin kaaokseen, jonka keskeltä tuntuu löytyvän vain yksi pelastuskeino: huomaavainen ja huoliteltu Juhani.

Veera Vaahtera on kirjailija Pauliina Vanhatalon alter ego, jonka suojissa Vanhatalo kirjoittaa komediallisia lemmentarinoita Jane Austenin, Hilja Valtosen ja Bridget Jonesin luoneen Helen Fieldingin jalanjäljillä.

Järjestäjä: Oulun kirjailijaseura ry / Oulun kirjallisuuden talo

Takaisin Tapahtumat -sivulle »