Talvipäivät

KIRJAILIJAYHDISTYSTEN TALVIPÄIVÄT OULUSSA 24.-25.3.2023

Kirjailijayhdistysten Talvipäivät järjestetään Oulussa 24.-25.3.2023. Päätapahtumapaikka on BusinessAsema (Hallituskatu 36 B, Oulu).

Talvipäivien yhteistyökumppaneita ovat Suomen Kirjailijaliitto, BusinessOulu, Oulun kaupunginkirjasto, Oulun teatteri sekä Taiteen edistämiskeskus.

Talvipäivät on suunnattu erityisesti kirjailijayhdistysten sekä Suomen Kirjailijaliiton jäsenille, mutta valtaosa ohjelmistosta on kaikille avointa ohjelmaa.

Ilmoittautuminen

Kirjailijayhdistysten ja Suomen Kirjailijaliiton jäsenet ilmoittautuvat tästä 5.3.2023 mennessä.

Perjantai 24.3.2023

Klo 12 Lounas

Klo 12.30. Ilmoittautuminen Talvipäiville

Klo 13.-14.30. Talvipäivien avajaiset

BusinessAsema, Telesali, Hallituskatu 36 B, Oulu

Tervetuloa

Oulun kirjailijaseuran puheenjohtaja, kirjailija Antti Leikas.

Kolme kysymystä kollegalle

Aiheesta ovat keskustelemassa kirjailijat Essi Kummu ja Minna Rytisalo. Keskustelu on järjestetty yhteistyössä Oulun kaupunginkirjaston kanssa.

Äänikirjojen tulevaisuus kirjailijan kannalta

Kirjailijat Johanna Venho ja Heikki Kännö keskustelevat Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja Ville Hytösen kanssa. Keskustelun järjestää Suomen Kirjailijaliitto.

Klo 14.30. Kahvitauko

Klo 15-16 Avajaiset jatkuvat

BusinessAsema, Telesali, Hallituskatu 36 B, Oulu

Suomen Kirjailijaliiton Suunta-palkinnon jakaminen. Palkinnon jakaa Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja Ville Hytönen.

Ääni- ja e-kirjasopimukset. Suomen Kirjailijaliiton lakimies Eeva Asikainen.

Klo 17 Kirjailijan kääntöpuoli - päästä irti kiukusta, kateudesta ja katkeruudesta

Oulun kirjallisuuden talo, Hallituskatu 9, Oulu

Ainoastaan kirjailijayhdistysten tai Suomen Kirjailijaliiton jäsenille.

Kaikilla kirjailijoilla on asioita, jotka ammatissa hiertävät: miten paljon kirja näkyy tai ei näy, millaisia arvioita, jos minkäänlaisia, kirja saa, tuleeko apurahoja vai ei ja miten, jos mitenkään, kirjaa markkinoidaan. Muita kirjailijoita voi salaa paitsi ihailla, myös kadehtia ja inhotakin, tai jos ei heitä niin heidän menestystään.

Nämä kaikki hiertävät taustalla ja tekevät niin kirjoittamisesta kuin kirjailijana olostakin ajoittain hankalaa - mutta samalla nämä kaikki ovat asioita, joista voi päästää irti.

Tilaisuus pohjautuu irti päästämisen menetelmään nimeltä Sedona-metodi, ja sen ohjaa Katja Törmänen, tammikuussa ilmestyneen kirjan Irti päästämisen ilo (Like) kirjoittaja ja kokenut metodin ohjaaja.

Klo 18 Cocktail-tilaisuus

Oulun kirjallisuuden talo, Hallituskatu 9, Oulu

Tilaisuudessa kirjailija Jouni Tossavaisen esittelee Näköala Haminavuorelle -valokuvanäyttelyä, joka on esillä Oulun kirjallisuuden talossa 3.3.–25.3.2023. Värivalokuvien lisäksi näyttelyssä on mukana uusia mustavalkeita valokuvarunoja ja kirjailijan ottamia valokuvia.

Näköala Haminavuorelle on Tossavaisen neljästoista runokokoelma. Valokuvan ja runon yhteisteoksessa runoilija vaeltaa kotikaupunkinsa Kuopion järvimaisemassa, lapsuutensa Tervon metsissä, Euroopassa ja Venäjällä.

Klo 19 Oulun kaupungin vastaanotto

Oulu10, Torikatu 10, Oulu

Klo 21 Vapaa ohjelma

Oulun kadut ja kuppilat

Lauantai 25.3.2023

Klo 8-10 Hotelliaamiainen tai omakustanteinen aamupala

Klo 10–11.30 Kirjailijayhdistysten verkoston vuositapaaminen

Ainoastaan kirjailijayhdistysten tai Suomen Kirjailijaliiton jäsenille.

Kokouksen puheenjohtajana toimii Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja Ville Hytönen.

Klo 11.30. Lounastauko

Teatteriravintola Vänmanni, Kaarlenväylä 2, Oulu

Klo 13 Pienen hauen pyydystys -näytelmä

Oulun teatteri, Suuri näyttämö, Kaarlenväylä 2, Oulu

Pienen hauen pyydystys perustuu Juhani Karilan palkittuun menestysromaaniin. Se on villi ja vapaa sekoitus rakkausdraamaa, rehevää kansankomediaa ja myyttistä fantasiaa, missä kaikki on mahdollista! Janne Pellisen dramatisoinnissa Karilan romaanin mielikuvitus ja virtuoosimainen kieli pääsee täysiin oikeuksiinsa ja valtaa Oulun teatterin suuren näyttämön.

Lippu: 10 euroa kirjailijayhdistysten sekä Suomen Kirjailijaliiton jäsenille (normaali ryhmälipun hinta 36 euroa, lipun hintaa tukee oululainen kyberturvayhtiö Netox Oy). Lippu tulee maksaa Oulun kirjailijaseuralle 5.3.2023 mennessä. Maksuohjeet saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoa näytelmästä:

Klo 15.30.-17 Romaanista näyttämölle - Pienen hauen pyydystys

Oulun teatteri, Suuri näyttämön lämpiö, Kaarlenväylä 2, Oulu

Keskustelemassa ovat kirjailija Juhani Karila, ohjaaja Janne Pellinen sekä näyttelijät Jaana Kahra, Ella Lahdenmäki ja Anne Syysmaa. Keskustelun vetää kirjallisuuden ja käsikirjoittamisen läänintaiteilijana Janne Rosenvall Taiteen edistämiskeskuksesta. Keskustelu on järjestetty yhteistyössä Oulun teatterin ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

Tilaisuuden aikana lämpiön kahvila on auki. Omakustanteinen.

Klo 19 Iltajuhla

Valveen Paljetti, Hallituskatu 7, Oulu

Pimeät puolet -kirjallisuuskeskustelussa keskustelevat kirjailijat Jenny Kangasvuo, Katariina Vuori ja Jukka Tervo. Keskustelun vetää sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen.

Iltajuhlassa esiintyy Skuugi Darlings solistinaan Jyrki Mäki. Vaikka rock on kuollut, säilöntäainetta on olemassa. Remun kanssa levyn tehnyt bändi menee luihin jos niveliinkin.

Illallinen. Illalliskortin hinta: 30e. Omakustanteinen.

Klo 22-23 Open mic

Valveen Paljetti, Hallituskatu 7, Oulu

Lava on vapaa runoesityksille. Tilaisuuden juontaa Oulun kirjailijaseuran toiminnanjohtaja Tuomo Heikkinen.

Lisätietoa Talvipäivistä

Oulun kirjailijaseura ry:n toiminnanjohtaja

Tuomo Heikkinen

tuomo.heikkinen@kirjallisuudentalo.fi

Hotellimajoitus

Talvipäiville on varattu majoituskiintiö GreenStar Hotel Oulusta.

GreenStar Hotel Oulu

Uusikatu 26

90100 Oulu

oulu@greenstar.fi

Jokainen varaa ja maksaa huoneen itse suoraan hotellilta. Varausta tehdessä on ilmoitettava “Kirjailijayhdistysten Talvipäivät”.

Majoitus ilman aamiaista

80 € / huone / 1 - 3 henkilöä / vrk

Majoitus aamiaisen kanssa

90 € / yhden hengen huone / vrk