Festivaali 2022

Uusi kirjallisuusfestivaali 9.-10.9.2022 - ohjelmisto

 

 

Uusi kirjallisuusfestivaali järjestetään seitsemännen kerran. Monipuolisessa ohjelmistossa kirjansa julkistavat kirjailijat Petri Laukka, Jarno Mällinen, Jukka Takalo sekä Pauliina Vanhatalo. Festivaalilla esitetään myös Veden vartija -elokuva, joka perustuu Emmi Itärannan Teemestarin kirjaan. Kirjan dramatisoinnista ovat kertomassa ohjaaja Saara Saarela ja käsikirjoittaja Ilja Rautsi. Lisäksi festivaalilla muun muassa esitellään tämänvuotiset Botnia-palkintoehdokkaat. Tapahtumapaikkoina ovat Kulttuuritalo Valve, Suomalainen Kirjakauppa, Finnkino Plaza sekä Voimala 1889. Festivaalin järjestää Oulun kirjailijaseura ry yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa.

 

 

 

Perjantai 9.9.2022

Klo 16 Afterwork: Uuden kirjallisuusfestivaalin ajavaiset

Kulttuuritalo Valveen kahvila, Hallituskatu 7, Oulu

 

Antti Haataja on suurpetoihin, luontokatoon, ilmastonmuutokseen, ja pohjoiseen luontoon erikoistunut tietokirjailija ja valokuvaaja. Hän sai Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon 2019 teoksesta Pohjoinen ja kunniamaininnan WWF:n vuoden luontokirjakilpailussa 2018 arvoteoksesta Tuulessa roihuaa maa

Haatajan syksyllä 2022 ilmestyvä Tappajat – Suurpetojen kilpajuoksu ravintoketjun huipulle (Tammi, 2022) on tietokirja suurpetojen maailmasta heidän omasta näkökulmastaan. Mitä tapahtuu, kun ihminen muuttaa tappamisen ja kuolemisen näyttämön täysin?

Tilaisuuden järjestää Suomen tietokirjailijat. Tilaisuuden alustaa Suomen tietokirjailijat ry:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava Katariina Vuori.


Kuva Antti Haataja.

 

Osta kirja »

 








Petri Laukka
: K. J. Ståhlbergin armoton matka -tietokirjan (Into, 2022) julkistamistilaisuus.

 

Suomen ensimmäinen presidentti Kaarlo Juho Ståhlberg (1865–1952) eli erikoisen ja vaiheikkaan elämän keskellä Suomen suuria mullistuksia. Ståhlbergista kehittyi sortovuosien aikana 1800-luvun lopulla pesunkestävä liberaali. Kun Suomi itsenäistyi, Ståhlberg voitti Mannerheimin kanssa käydyn presidenttimittelön, mikä suututti oikeistopiirit. Lopulta syksyllä 1930 lapuanliikkeen nuorukaiset kaappasivat aamukävelyllä olleet Kaarlo ja Ester Ståhlbergin ja muiluttivat pariskunnan kummallisten vaiheiden jälkeen öiseen Joensuun.

 

Petri Laukan vetävästi kirjoitettu teos kuvaa Ståhlbergin merkitystä ja hänen armotonta matkaansa Suomen ja Euroopan murrosvuosina. Jääräpäinen demokratian puolustaja oli mukana rakentamassa oikeusvaltiota ja suomalaisen parlamentarismin perustusta, joka on kestänyt pienin muutoksin 2020-luvulle asti. Omaperäisen ajattelijan keskeisiä yhteiskunnallisia käsitteitä olivat kansanvaltaisuus, vapaamielisyys, yleinen ja yhtäläinen äänioikeus sekä sosiaaliset uudistukset. Ståhlberg oli ensimmäisiä kansalaistottelemattomuuden ideaa kokeilleita, joka uskalsi tehdä urallaan monia näkyviä irtiottoja vallitsevasta ajattelusta.

 

Petri Laukka on filosofian tohtori ja kulttuurihistorioitsija. Hän on väitellyt Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa Hurriganesin merkityksestä 1970-luvun suomettuneessa Suomessa sekä julkaissut useita tietokirjoja.

 

Haastattelijana toimii tutkija Jyrki Korpua.

 

 

Kuva Leena Rytkönen-Laukka.

Osta kirja »

 


Jukka Takalo
Twiittijokisarja-kirjan (Valassaaret, 2022) julkistamistilaisuus.

 

 

 

Pitää julkaista elämäkerta.

 

Päätalo, Knausgård, Cervantés.

 

Ne vetivät isolla pensselillä.

 

 

 

Tämä aika vaatii tiivistystä.

 

Ei ole luonnonvaroja hukattavaksi.

 

Koko elämä 26 twiitissä.

 

 

 

Kalle Päätalon 26-osaisen Iijokisarjan innoittama omaelämäkerrallinen 26-osainen twiittijärkäle.

 

Jukka Takalo on tullut tunnetuksi lauluntekijänä ja artistina sekä mm. Ilmakitaransoiton MM-kisojen alkuperäiskäsikirjoittajana ja Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan kanavajohtajana.

 

Omaelämäkerrallinen, twiitin tiiviistä muodosta runollisuutta etsivä Twiittijokisarja on Takalon kuudes kirjallinen julkaisu. Aiemmin on julkaistu Sinä olet tähti - matkaopas poptähteyteen (Teos 2004 yhdessä Pasi Kostiaisen kanssa), Jokainen on vähän homo (Nispero 2014), Kuoleman nimi on Saab 96 (Nispero 2018), sekä sarjakuvat Kekä kommeiten kuolee (Pokuto 2019 yhdessä Harri Filpan kanssa) ja Kukaan ei ole täydellinen (Pokuto 2020 yhdessä Mika Lahtosen kanssa).

 

Takaloa haastattelee Oulun kirjailijaseuran puheenjohtaja, kirjailija Antti Leikas

 

Kuva Matleena Vartiainen.

Osta kirja »

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klo 18 Ookko nää cossannu? -näyttelyn avajaiset

Kulttuuritalo Valve, Sarjakuvagalleria!, Hallituskatu 7, Oulu

 

Cosplay (costume play) eli suomeksi pukuilu on erilaisia kädentaitoja yhdistelevä taiteenlaji, jossa cosplaytaiteilijat valmistavat fiktiivisten hahmojen, kuten sarjakuva-, peli-, animaatio- tai elokuvahahmojen, asuja ja pukeutuvat niihin. Ookko nää cossannu? -näyttelyssä esillä on Oulun cosplay ry:n jäsenten asukokonaisuuksia ja cosplaykuvia.

Pukujen takaa löytyy moninaisia tarinoita cosplaytaiteilijoiden historiasta lajin parissa, heidän pukujen tekoprosesseista ja siitä miksi juuri cosplay kiehtoo. Näyttely avaa millaista on sonnustautua upeisiin asuihin ja miltä tuntuu esittää ihailemiaan hahmoja.

Oulun Cosplay ry on vuonna 2010 perustettu Oulun alueella toimiva cosplay-yhdistys, jonka tarkoituksena on cosplayharrastuksen ja cosplaytaiteilijoiden tukeminen. Yhdistyksen tavoitteena on levittää tietoisuutta lajista ja tehdä yhteistyötä kaikkien cosplaysta kiinnostuneiden kanssa. Yhdistys tuottaa cosplayta tukevia tapahtumia, ja yhdistyksen sisällä toimii vuonna 2010 perustettu esiintyvä cosplayryhmä Operaatio Fredrik.

Näyttely on esillä 10.9.-6.10.2022. Näyttelyn järjestävät Oulun Cosplay ry ja Oulun sarjakuvakeskus.

 

Kuva Aino Peltokoski. Malli Maria Peltokoski.

 

 


 

Klo 20 Festivaaliklubi

Voimala 1889, Kasarmintie 1, Oulu

 

Pauliina Vanhatalo: Vastuulliset -romaanin (Tammi, 2022) julkistamistilaisuus.

Piinaavan kaunis romaani kertoo syyllisyydestä, valinnoista ja ihmisistä, jotka uhraavat itsensä kannatellakseen toisia, korjatakseen muiden tekemät virheet.

On kesä. Lennin perhe muuttaa pohjoiseen tehdaskaupunkiin, taloon, jonka synkän historian kaikki tuntevat. Elämän on tarkoitus muuttua paremmaksi, mutta voiko ihminen todella kotiutua muiden kavahtamaan paikkaan? Niina vuokraa asunnon korkealta tornitalosta. Siellä hän tuntee olevansa pitkästä aikaa suojassa, niin omalta lapseltaan kuin vieraaksi muuttuneelta elämältään. Vastuulliset kuvaa tarkkanäköisesti sitä, mitä tapahtuu, kun pahimmat pelot käyvät toteen. Mestarillisen eleetön ja vivahteikas kerronta saa lukemaan romaania kuin itse elämää.

Pauliina Vanhatalo on raahelainen kirjailija, joka on julkaissut paitsi useita kiitettyjä romaaneja myös omaelämäkerrallisia teoksia ja lasten kuvakirjan.

Haastattelijana toimii kirjailija Anna Isola.

 

Kuva Maiju Pohjanheimo.

 

Osta kirja »



 

Jarno Mällinen: Käpylän idylli -romaanin (Enostone, 2022) julkistamistilaisuus.

Janne muuttaa isänsä kanssa 1970-luvun alkuvuosina Käpylään ja ystävystyy naapuritalon Martin kanssa. Läheinen moottoritie ja ratapiha ovat kiellettyä aluetta, mutta juuri siksi niin vetovoimaisia ja kiehtovia. Metsissä asuu sodan rampauttamia alkoholisteja ja toisinaan Koskelan jengi ilmestyy kuin tyhjästä. Käpylän idylli kertoo muutamasta kesäpäivästä tiiviisti ja niukkanaisesti. Päivien ja tuntien kuluessa Janne sotkee itsensä aina vain tiukemmin valheiden verkkoon. Kirjailija-muusikko Jarno Mällinen kirjoittaa kuin soittaisi kitaraa. Lauseet ovat järeitä ja tarkkoja. Kieli on korutonta ja siksi kaunista.

Jarno Mällinen tunnetaan kulttiyhtye Radiopuhelimien ja sitä edeltäneen Kansanturvamusiikkikomission (KTMK) kitaristi-säveltäjänä ja yhtenä keskeisenä sanoittajana. Aiemmin häneltä on julkaistu romaanit Kieroonkasvukertomus (2011), Hiekkaan piirretty hirviö (2014) ja Kotirintama (2017).

Haastattelijana toimii kirjailija Anna Isola.

 

Kuva Toni Härkönen.

 
Osta kirja »







Tommi Takkunen: Kaukovaunio -romaanin (Aviador, 2022) esittely.

Lamppu ja Jouni ovat kaksi oululaisessa lähiössä, Kaukovainiolla, asuvaa kaverusta. Toinen on niin sanotusta hyvästä perheestä ja toinen huono-osaisemmasta kodista. He tekevät pieniä pahojaan ja kaipaavat samalla hyväksyntää. Vähitellen nuorten miesten tarina avartuu heidän perheidensä tarinaksi, kerrokselliseksi kuvaukseksi kokonaisesta asuinalueesta, sen ihmisten kohtaloista ja heidän kaipuustaan kadonneeseen yhteisöllisyyteen. Kaukovainio on näköiskuva lähiöiden Suomesta, johon jokaisella meistä on jokin kosketus. Tommi Takkunen kuvaa romaanissaan tätä kollektiivista kokemusta myötäelävästi ja uskottavasti – kuin maalaten freskomaisen muraalin betonibrutalismin hengessä rakennetun kerrostalon seinään.

Tommi Takkunen on Oulussa kasvanut kirjailija, joka toimii myös teknisenä kirjoittajana. Kaukovainio on hänen ensimmäinen romaaninsa. Takkuselta on aiemmin julkaistu novellikokoelma Tulevaisuus kuuluu bingoemännille, joka sai kiittävät arviot.

Haastattelijana toimii kirjailija Anna Isola.

 

Kuva Markus Sommers.

 

Osta kirja »

 

Klubilla esiintyy Rommakko-yhtye. Väkevää tarinakerrontaa ja vahvoja melodioita yhdistelevä oululainen Rommakko on tullut tutuksi energisenä livebändinä, joka ei kaihda lemmenlaulujen ohessa kantaaottaviakaan aiheita. Yhtye liikkuu sujuvasti juurimusiikin rikkaalla maaperällä, tyylirajat riemukkaasti ylittävällä pelimannihengellä esitettynä. Yhtye julkaisi syksyllä 2020 kakkosalbuminsa Satoi tai paistoi ja syksyllä 2022 on jälleen odotettavissa uusia julkaisuja.

 

Kuva Jaani Föhr.

 

 

 

Klubin Klubin juontaa Oulun kirjailijaseuran toiminnanjohtaja Tuomo Heikkinen. Oulun Energia on tukenut klubin järjestämistä. Klubille on vapaa pääsy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

   

 

 

   

Lauantai 10.9.2022

   

 

   

Klo 10.30. Anu Kolmonen: Partisaanivalssi

Kulttuuritalo Valveen kahvila, Hallituskatu 7, Oulu

 

Anu Kolmonen: Partisaanivalssi -romaanin (Aviador, 2022) esittely.

Peräpohjolaan sijoittuva romaanin päähenkilö Anna perii isältään muistikirjan, johon hänen lisäkseen on tehnyt muistiinpanoja ”Joonas viis vee”. Anna oivaltaa isän merkintöjä tutkiessaan tämän syvän vierauden ja ulkopuolisuuden kokemuksen ja tajuaa saman tunteen hallinneen omaa elämäänsä. Tähän tunteeseen sekoittuu salaisuus suvun aatteellisista juurista sosialismin romahduksen jälkeisessä maailmassa, jossa vanhat taistelulaulut ovat muuttuneet hävettäväksi nostalgiaksi. 

Partisaanivalssi, kirjoittajansa esikoisteos, on myös tarina Peräpohjolan vahvoista naisista ja heidän pakostaan pärjätä ilmapiirissä, jota leimaavat alituiset hylkäämiset ja kelpaamattomuuden tunteet. Monikerroksisen, rakenteeltaan hallitun romaanin lyyrinen ja aistivoimainen kieli luo voimakkaan kontrastin teoksen henkilöiden koettelemuksille.

Anu Kolmonen on Tervolassa syntynyt, Oulussa asuva kasvatuspsykologi ja kuvataiteilija.

Haastattelijana toimii kirjoittajakouluttaja Marja-Riitta Vainikkala.

 

Kuva Janica Karasti.

 

Osta kirja »

 

 

Klo 11 Päivi Tuulikki Koskela: Seikkailu Itämeressä ja Operaatio IlmastoAreena

Kulttuuritalo Valveen kahvila, Hallituskatu 7, Oulu

 

Kirjailija Päivi Tuulikki Koskela kertoo Ympäristöseikkailu-kirjoistaan.

Seikkailu Itämeressä (Atrain&Nord, 2021) on Itämeren ympäristöasioista kertova seikkailukirja 6 - 9 vuotiaille. Nean, Niilon ja Venlan retki majakkasaarelle muuttuu hurjaksi seikkailuksi meren syvyyksissä, kun merinoita pyytää heidän apuaan. Meren pohjalla on jotakin ihmisten sinne upottamaa, ja nyt valtava ympäristötuho uhkaa merta ja sen asukkaita. Pystyvätkö lapset estämään katastrofin? Ehtivätkö he ajoissa? Ekologinen jännityskirja Seikkailu Itämeressä vie lukijansa hurjiin seikkailuihin meren syvyyksiin. Sadun siivin tuodaan myös esiin Itämereen liittyviä ympäristöasioita.

Operaatio IlmastoAreena (Atrain&Nord, 2022) on ympäristöteemainen seikkailukirja, joka on suunnattu 9 - 12 vuotiaille. Kesälomareissu saa odottamattoman käänteen, kun dronen avulla löydetään salaperäinen laitos keskeltä suota. Nea, Niilo ja Venla koettavat uusien ystäviensä kanssa paljastaa suuren luokan huijauksen koko maailmalle. Onnistuvatko he? Onko koko maapallo lopulta vaarassa? Iihin sijoittuva Operaatio IlmastoAreena vie lukijansa jännittäviin seikkailuihin, joiden lomassa saadaan myös ilmastonmuutokseen liittyvää tietoa.

Kirjailija Päivi Tuulikki Koskela on kirjoittanut satuja televisioon ja varhaiskasvatuksen käyttöön. Häneltä on julkaistu aiemmin yksitoista lastenkirjaa, osa entisellä nimellä Honkakoski. Operaatio IlmastoAreena ja Seikkailu Itämeressä ovat Päivi Tuulikki Koskelan yhdessä kuvittaja Hanna Kenakkalan kanssa tekemiä ympäristöteemaisia lastenkirjoja.

 

Kuva Noora Slotte - Studio P.S.V.

 

Osta kirja »

 

 

Klo 11.30. Jenni Räinä: Suo muistaa

Kulttuuritalo Valveen kahvila, Hallituskatu 7, Oulu

 

Suo muistaa on päivänpolttava romaani suosta ja ihmisestä luonnon osana.

Pohjoisen pitäjän vanha koulu on ollut pitkään hylättynä. Aapasuo koulun takana on kuulunut maisemaan jo kauan ennen kuin ihminen piirsi kunnalle rajat. Suo ei ole ojituksesta huolimatta taipunut metsäksi, mutta se on muuttunut. Juho ostaa koulun ja työhevosen. Hän perustaa tilalle ekoyhteisön, jonka päämääränä on ennallistaa suo.

Valokuvaajana maailmalla työskennellyt Hellä palaa tekemään kuolinsiivousta vaarinsa taloon. Kylä on tyhjentynyt asukkaista, mutta ihmisen kädenjälki on koventunut seudulla. Lapsuusmuistojen maisema on kadonnut. Juho ja Hellä etsivät paikkaansa muuttuneessa luonnossa. Se vetää heitä toisiaan kohti – ja pois.

Jenni Räinä on Oulussa asuva toimittaja ja palkittu tietokirjailija. Hän on asunut lapsuutensa soiden keskellä ja kulkenut myöhemmin dokumentoimassa sivukylien ihmisten elämää. Suo muistaa on hänen esikoisromaaninsa.

Haastattelijana toimii toimittaja Pia Kaitasuo.

 

Kuva Vesa Ranta.

 

Osta kirja »

  

 

Klo 12 Veden vartija -elokuvan erikoisnäytös

Finnkino Plaza, LUXE-sali, Torikatu 32, Oulu

 

Ennen elokuvan alkua ohjaaja Saara Saarela ja käsikirjoittaja Ilja Rautsi esittelevät elokuvan.

 

Puhdas vesi on loppumassa maailmasta, ja vallassa oleva sotilashallinto kontrolloi niukkoja vesivaroja tiukalla otteella. Isänsä kuoltua Noria (Saga Sarkola) saa selville sukunsa tarkkaan varjellun salaisuuden: erämaasta löytyy puhtaan juomaveden lähde. Kun Norialle selviää, että myös saastuneilta Menetetyiltä mailta saattaisi löytyä makeaa vettä, hänen on päätettävä, mitä hän hengenvaarallisella tiedolla tekee. Norian tukena ovat paras ystävä Sanja (Mimosa Willamo) ja vesipulaa ratkova sotilas Taro (Lauri Tilkanen), mutta voiko heihin luottaa? Ja salaako sotilashallitus kansalta enemmänkin vesivaroja – onko maailma vielä mahdollista pelastaa kuivuudelta? Pitkälle tulevaisuuteen sijoittuva kansainvälinen suurtuotanto perustuu Emmi Itärannan menestysromaaniin Teemestarin kirja (2012). Elokuvan on ohjannut Saara Saarela.

 

Keskustelu elokuvan dramatisoinnista pidetään Valveen kahvilassa klo 14.30.

 

Osta pääsylippu elokuvaan »

 

 

Klo 12 Suomentaja Laura Lahdensuu

Kulttuuritalo Valveen kahvila, Hallituskatu 7, Oulu

 

Laura Lahdensuu on suomentaja, kustannustoimittaja ja pienkustantamo Aporian toimitusjohtaja, jonka kaoottisella työpöydällä notkuu vino pino loistavaa kirjallisuutta kaikkialta maailmasta lukemista odottamassa. Laura Lahdensuu suomentaa kauno- ja tietokirjallisuutta italiasta, englannista ja latinasta (mm. Leonardo da Vincin työpäiväkirjat ja Carlo Emilio Gaddan romaani Via Merulanan sotkuinen tapaus, jonka suomennoksesta myönnettiin Premio Flaiano di italianistica Pescarassa vuonna 2011). Sydäntä lähellä ovat ikivanhat kirjat, tieteis- ja fantasiakirjallisuus, koirat (ja varsinkin Aporian kustantamokoira, bolognese Apollo) ja Venetsian kaupunki niin todellisuudessa kuin kirjallisuudessakin.

Tänä vuonna on ilmestynyt Laura Lahdensuun suomentamana Italian sotalapsista kertova romaani Lasten juna, jonka on kirjoittanut Viola Ardone.

Laura Lahdensuu oli myös ehdolla J.A. Hollon palkinnon saajaksi Martina Reuterin toimittaman Miesvaltaa murtamassa: Varhaisten feministien filosofisia kirjoituksia -teoksen suomennoksesta.

Haastattelijana toimii FT, antiikin kielten ja kulttuurin yliopistonlehtori Timo Sironen. Hän on Oulun Dante-seuran varapuheenjohtaja. Tilaisuus toteutetaan Oulun ja Kemin Dante-seurojen yhteistyönä.

 

Osta kirja »

 

 

Klo 13 Botnia-palkintoehdokkaiden esittely

Kulttuuritalo Valveen kahvila, Hallituskatu 7, Oulu

 

Tilaisuudessa esitellään tämänvuotiset Botnia-palkintoehdokkaat. Palkinto jaetaan kuudetta kertaa. 15 000 euron arvoinen Botnia on palkintona poikkeuksellinen: ehdolle voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuudenlajia edustava kaupallisen kustantamon julkaisema teos. Lisäksi kielirajausta ei ole – riittää, että tekijä asuu Pohjois-Pohjanmaalla tai on kotoisin sieltä.

 

Ehdokkaat ovat:

Veli-Pekka Lehtola: Entiset elävät meissä – Saamelaisten historiat ja Suomi. Gaudeamus 2022

Antti Leikas: Tonttu. Valot sammuvat. Siltala 2022

Miki Liukkonen: Elämä: Esipuhe. WSOY 2021

Virpi Koskela & Janne Körkkö: Yöjoen valot – Kuvia ja tarinoita Iijoen varrelta. SKS 2022

Ritva Kylli: Suomen ruokahistoria – Suolalihasta sushiin. Gaudeamus 2021

Ville Ranta: Kuinka valloitin Ranskan. WSOY 2021

Johanna Venho & Sanna Pelliccioni: Metsämuistikirja. Teos 2022

Katariina Vuori: Merireittejä menneisyyteen – Kun rakastuin kuolleeseen merikapteeniin. Like 2022

 

Palkinnon jakaa Oulun kirjailijaseura ry. Palkintosumma on kasvanut tälle vuodelle 15 000 euroon. Sen lahjoittavat Oulun kaupunki, Osuuskauppa Arina ja Fingersoft. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Suomalainen Kirjakauppa, Oulun Energia, Hätälä, Booky.fi ja Oulun ammattikorkeakoulu. Botnia-voittaja nimetään lokakuussa.

 

Osta ehdokaskirjat »

 

 

Klo 14 Suunta-palkinnon jakaminen

Kulttuuritalo Valveen kahvila, Hallituskatu 7, Oulu

 

Suomen Kirjailijaliiton Suunta-palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai toimijalle, joka on erityisellä tavalla edistänyt kirjallisuutta ja kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan. Palkinto on suuruudeltaan 1000 € ja kompassi. Palkinnon jakaa Suomen Kirjailijaliiton johtokunnan jäsen Antti Leikas.

 

Kuva Mario Aranda.

 

 

Klo 14.30. Keskustelu dramatisoinnista

Kulttuuritalo Valveen kahvila, Hallituskatu 7, Oulu

 

Veden vartija -elokuva pohjautuu Emmi Itärannan Teemestarin kirjaan. Minkälainen on ollut työprosessi, jossa käsikirjoitus syntyi? Mikä on käsikirjoituksen suhde alkuperäisteokseen, entä valmiiseen elokuvaan? Keskustelemassa ovat elokuvan käsikirjoittaja Ilja Rautsi, ohjaaja Saara Saarela sekä kirjallisuuden ja käsikirjoittamisen läänintaiteilija Janne Rosenvall. Tilaisuus on osa syksyllä 2022 käynnistyvää Filmiapaja-projektia.

 

Kuva Ilja Rautsi.

 

Kuva Aalto University - Mortti Saarnia.

 

 

 

Klo 15 Botnia-palkintoehdokkaat

Suomalainen Kirjakauppa, Kauppakeskus Valkea, Isokatu 24-25, Oulu

 

Botnia-palkintoehdokkaiden haastatteluja. Kirjailijat myös signeeraavat kirjojaan. Haastattelijana toimii Botnia-palkintoraadin puheenjohtaja Satu Koho.

 

   

Klo 16 Filmiapaja-projektin esittely

Kulttuuritalo Valveen kahvila, Hallituskatu 7, Oulu

 

Läänintaiteilijapari Janne Niskala ja Janne Rosenvall kertoo Filmiapaja-projektista, jonka tarkoituksena on vahvistaa pohjoista av-osaamista, käsikirjoittamista ja kirjallisuuden alan työmahdollisuuksia. Läänintaiteilijat ovat tavattavissa esittelyn jälkeen.

 

   

 

 

 

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Tuomo Heikkinen

tuomo.heikkinen@kirjallisuudentalo.fi

050 347 4470

www.oulunkirjailijaseura.fi/festivaali


Aiemmat festivaalit     2021         2020         2019         2018          2017         2016         


Etusivulle

 

 

Pohjoista kirjallisuutta ovat tukeneet: